Record îngrijorător de îmbolnăviri cu COVID-19, la Buzău. Au fost raportate peste 30 de cazuri în doar 24 de ore

Zi neagră în România, dar și în județul Buzău, din punct de vedere al numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 33 de cazuri noi de COVID-19.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 80 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău și la unități medicale din București.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 684, 462 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 21.

La nivel național, recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. Atunci a fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.

La nivel național în ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Urmărește-ne pe Google News