VIDEO Comuna din Buzău cu infrastructură nouă în educație, de milioane de euro

Proiectele de dezvoltare durabilă din localitatea Vadu Pașii prind contur, la mijlocul anului 2020. Educația e vârf de lance, efortul de atragere a finanțărilor fiind prioritare pentru administrația locală.

Autoritățile din comuna Vadu Pașii se pot lăuda cu școlile și grădinițele executate ca la carte, care răsar peste noapte pe raza localității.

Atragerea de investiții masive de către autoritățile locale din comuna Vadu Pașii a facilitat dezvotarea condiţiilor din învățământ, care din toamnă vor ajunge la cele mai exigente standarde europene.

În numai două luni muncitorii au reușit să accelereze lucrările la noua grădiniță construită cu finanțare din fonduri guvernamentale și europene.

Cele peste 2 milioane de euro care sunt investite într-o grădiniță și o sală de sport ultramodernă vor aduce comuna Vadu Pașii în topul localităților care investesc în viitorul copiilor.

Grădinița cu program prelungit ,ce se ridică din această primăvară de la zero, va găzdui șase grupe de preșcolari.

Clădirea se construiește în mare viteză cu un efort finamciar de aproape 40 de miliarde de lei vechi.

În numai trei luni firma care a câștigat licitația de aproape un million de euro,a lucrat în ritm alert, astfel încât construcția a fost adusă la „roșu”, muncitorii lucrând acum la finisajele interioare.

Primarul Gheorghe Firon este cel care a demarat în urmă cu patru ani mai multe proiecte de mare anvergură care vizează dezoltarea localității.

Pe lângă modernizarea rețelei de apă și zecile de drumuri comunale care au fost asfaltate, edilul s-a concentrat și pe dezoltarea infrastructurii din educație, care reprezintă viitorul unei localități.

În spatele școlii din Vadu Pașii se lucrează la ridicarea unei săli de sport ultramoderne,în valoare de 60 de miliarde de lei vechi,bani accesați tot în urma unui proiect de dezvoltare rurală.

Cei peste 300 de elevi din Vadu Paşii, vor avea acces la o sală de sport ultramodernă, dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie.

Clădirea va fi construită la cele mai înalte standarde și va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați.” Ritmul lucrărilor este bun iar grădinița a intrat în faza finală de execuție. Vom primi primii preșcolari din toamnă dacă regulile sanitare generate de pandemia de coronavirus vor permite. Avem proiecte de mare avengură, cum ar fi și sala de sport, care sunt în plină derulare și care după finalizare vor moderniza ireversibil comuna noastră  “ ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

În ultimii trei ani grație unor investiții de milioane de euro în infrastructură dar și în educație, comuna Vadu Pașii a devenit o localităte de referință din județul Buzău.

Anul trecut autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.