Reorganizare temporară la Direcția de Sănătate Publică Buzău, după ce toată conducerea a fost diagnosticată cu COVID-19

134

O situație specială înregistrată la vârful Direcției de Sănătate Publică Buzău a fost anunțată, joi, de reprezentanții Prefecturii. Atât directorul instituției, Cristina Ungureanu, cât și medicul șef epidemiolog, dr. Carmen Scântei, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Cele două au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar starea lor de sănătate este bună.

Atât Cristina Ungureanu, cât și dr. Carmen Scântei vor lucra în continuare cu toate resursele disponibile și pe perioada de internare în spital.

În această perioadă, activitatea DSP Buzău se va desfășura normal și va fi coordonată de directorul economic, Daniela Dumitru, iar managementul sanitar va fi asigurat de doi medici epidemiologi, dr. Valentin Barbulis și dr. Mirela Iorgu.

”Acest episod este încă o dovadă a seriozității cu care trebuie tratată această boală, fără a ignora recomandările date zilnic de specialiștii din sănătate. Totodată, vedem clar că pericolul infectării cu noul Coronavirus nu a trecut și că acesta îi afectează pe toți, indiferent de funcție sau de poziția socială”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, asigură populația că situația privind gestionarea pandemiei de Coronavirus este sub control la nivelul județului Buzău.