Județul Buzău are 30 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus. Doi bolnavi au murit la spitalul din Râmnicu Sărat

149

Județul Buzău a ajuns, joi, la 613 cazuri de infectare cu Coronavirus, 315 persoane fiind declarate vindecate și externate. Numai în ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 30 de îmbolnăviri. Au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 30 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus. Patru pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 și 85 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

În ceea ce privește situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 13 persoane se află în carantină instituționalizată și alte 555 persoane sunt izolate la domiciliu.
Potrivit DSP Buzău, au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

Pe lista deceselor apare figurează un bărbat în vârstă de 89 de ani, internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: tumoră vezică urinară recidivată, insuficiență renală cronică acutizată, insuficiență cardio-respiratorie acută, anemie secundară gravă.

Cel de-al doilea caz este o femeie în vârstă de 73 de ani, internată la Spitalul din Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: diabet zaharat insulino-necesitant, insuficiență respiratorie cronică, plămân unic chirurgical, insuficiență renală cronică, insuficiență multiplă de organe.