Cum a încheiat sesiunea de Bacalaureat elevul sancționat cu 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara de desen

151

Andrei Voicu, liceanul din Colegiul Național ”B.P. Hasdeu” care s-a ales cu nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara de desen, le-a înșelat așteptările profesorilor care l-au sancționat. ”Derbedeul” nu doar că a luat Bac-ul, dar a obținut și o medie bună, fără să fi cumpărat vreo oră de meditații în prealabil.

La capătul celor patru ani de liceu, perioadă marcată de tensiuni între el și o parte dintre dascălii din școală, în care a fost chiar la un pas de exmatriculare, Andrei Voicu are motive să privească în urmă cu alți ochi.

Andrei a încheiat acest ciclu al vieții cu un rezultat bun. El a luat Bac-ul cu media 8,76, contrar ”previziunilor” ivite în jurul său după declanșarea scandalului generat de notarea cu 2 la purtare în urma criticării profesoarei de desen pe o rețea de socializare.

A obținut 9,55 la istorie, 8,75 la psihologie și 8 la Limba și Literatura Română. „Nu a făcut meditație la nicio materie. Andrei apreciază că la Română ar fi trebuit să fie notat mai bine și va face contestație”, spune Elena Voicu, mama lui Andrei.

Andrei Voicu și-a propus să meargă la Facultatea de Psihologie, în București. Va suporta în continuare povara sancțiunii, după ce Curtea de Apel Ploiești a decis ca nota la purtare de pe primul semestru din clasa a X-a să rămână 2.

Sancțiunea a fost dispusă pe data de 11 decembrie 2018, de Consiliul Profesoral. ”Pentru tot comportamentul lui, 64 de profesori au votat propunerea care a venit în comisia de disciplină”, declara atunci directorul Colegiului Naţional ”B.P. Hasdeu”, Ionel Banu.

Liceanul s-a ales cu scăderea notei la purtare după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani. Andrei Voicu a scăpat de exmatriculare și repetenție după ce, pe semestrul al doilea, a primit nota 10 la purtare, ridicând la 6 media anuală.