VIDEO Panică la Tribunalul Buzău, din cauza unui copiator care a luat foc

38

A fost deranj mare în centrul Buzăului, în fața Tribunalului, din cauza unui copiator care a ars mocnit. După ce s-a umplut de fum, clădirea a fost evacuată complet, pentru a permite intervenția pompierilor. Timp de aproape o oră, traficul auto a fost dat peste cap, din cauza restricțiilor.

Pompierii buzoieni au primit în jurul orei 16.00 apelul care semnala fumul gros degajat dintr-o încăpere de la parterul Tribunalului în care sunt imprimantele și copiatoarele.

Un echipaj al ISU Buzău s-a deplasat imediat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă. Au sosit apoi echipaje de la SMURD și polițiști. Pompierii au descoperit că mai mare a fost sperietura decât gravitatea evenimentulului.

„Dintr-un spațiu amenajat la intrare în Tribunal pentru xeroxarea documentelor a ars mocnit și a degajat o cantitate mare de fum. Au ars articole de papetărie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Oamenii legii analizează cauza producerii evenimentului. Posibil ca un cablu electric să se fi aprins în urma unui scurtcircuit, fumul degajat ajungând până în stradă. Traficul în zonă s-a desfășurat aproape o oră cu restricții.