DSP Buzău a raportat luni 11 noi cazuri de infectare cu COVID-19

36

Județul Buzău înregistrează, în continuare, un număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, în județ au mai fost confirmate 11 cazuri de infectare cu COVID-19.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 37 și 71 de ani și au fost internați, atât la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Printre ultimii bolnavi se numără și un angajat al Spitalului Județean Buzău și unul de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, ambii din rândul personalului auxiliar. Alți doi bolnavi sunt contacți ai unor cazuri confirmate, iar unul este pacient oncologic testat înainte de a intra la procedurile specifice acestei afecțiuni.

Ceilalți pacienți depistați cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, reprezintă cazuri răzlețe, care au contractat noul coronavirus fără să știe de unde. În toate aceste cazuri, ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 533, 286 de persoane fiind declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 15 de persoane, iar pentru alte 801 persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.