Fructul delicios cu care agricultorii din Săgeata vor da lovitura în această vară !

126

Cultivatorii de pepeni din Săgeata sunt pe cale ca în această vară să dea lovitura cu o cultură care în ultimii ani le-a generat numai probleme. Perspectivele sunt bune date fiind condițile meteo care au favorizat aceste culturi în această vară.

Dacă în alte părți, producția de pepeni a fost distrusă în proporție de 50 la sută de ploile abundente, la Buzău sunt zone care déjà anunță producții neașteptate pentru o vară capricioasă.

O spun agricultorii cu experientă dar și autoritățile locale care s-au confruntat cu o perioadă de secetă extremă, care a distrus deja culturile de grâu în proporție de 90 la sută.” Este o adevărată minune venită de la Dumnezeu , la care sincer eu nu mă așteptam, după seceta din iarnă și de la debutul primăverii. Porumbul este foarte frumos iar floarea soarelui e salvată în proporție de 80 la sută. Nu mai vorbesc de pepeni care sunt foarte frumoși și cu care agricultorii de la noi trag speranțe mari în acest an agricol” ne-a declarat Sorin Tănase, city managerul comunei Săgeata.

Anul acesta terenul cultivat cu pepeni din localitate, este mai mic față de anii trecuți după ce agricultorii au suferit pierderi considerabile în lipsa desfacerii sau asigurării unei piețe la export.

“Am avut ploaie exact la timp  și atât cât ne-a trebuit, fără să avem probleme cu grindina sau cu cantitățile mari de precipitații. Nici dăunătorii nu ne-au făcut probleme anul acesta însă mulți s-au descurajat anul trecut și n-au mai pus pepeni. Cei care au riscat cred că vor face un profit bunicel vara aceasta” ne-a declarat Sandu Mirică , un sătean din comuna Săgeata.

În vara anului trecut România a importat pepeni din țări ca Grecia, Olanda, Germania şi Turcia de 280 de ori mai mult faţă de cât a exportat.