Revolta unei actrițe care a circulat într-un maxi-taxi înghesuită de călători fără mască

457

Postarea actriței Diana Iarca subliniază gravele abateri ale populației de la regulile pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus. Nevoită să circule cu maxi-taxi pe o rută rurală din județul Buzău, buzoianca a trăit un coșmar ce ar putea avea consecințe dintre cele mai grave. ” Ne merităm soarta!”, a fost concluzia tinerei.

Printr-un mesaj scris joi dimineață pe Facebook, Diana Iarca și-a vărsat toată furia acumulată pe parcursul călătoriei cu maxi-taxi din comuna Bălăceanu până în municipiul Buzău.

Aglomerația din microbuz, ignoranța pasagerilor față de minimele măsuri de siguranță sanitară și toleranța șoferului la toate aceste scăpări sunt enumerate de Diana ca motive ale dezamăgirii după această călătorie.

”Nu tu mască, nu tu distanțare socială și mai rău e că șoferul permite încă oamenilor să urce in maxi. Sunt 19 locuri, dar în maxi stau înghesuite 30 de persoane! Oameni care tușesc și nici măcar nu pun mâna la gură. Cât de nesimțit să fii?!”, scrie Diana Iarca pe Facebook.

În acest fel își explică Diana motivul pentru care cazurile de coronavirus cresc continuu în județul Buzău.

”Nu pot să cred că nu ai tu acasă o eșarfă sau măcar o amărâtă de batistă?! Orice… Asta pentru a te proteja pe tine, dar și pe cei din jurul tău?! Nesimțire și ignoranță. Punct. Ne merităm soarta!”, scrie Diana pe pagina sa de Facebook.

La finalul postării, actrița își exprimă speranța ca autoritățile vor fi mai ferme: ”o amendă de toată frumusețea ar merita oamenii ăștia ca să nu mai pună sănătatea noastră în pericol!”.

Mesajul actriței Diana Iarca a atras imediat reacții din partea prietenilor virtuali. ”Aceste microbuze sunt o problemă și în afara situației prezente, cu virusul. Oamenii sunt transportați în condiții foarte proaste, după cum bine se vede și in pozele tale”, a scris Georgian Paul Chiriță.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 443, 191 de persoane fiind declarate vindecate şi externate. În prezent, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 14 de persoane, iar pentru alte 1.003 persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.