VIDEO Tăriceanu la Buzău : „Importanți sunt candidații aruncați în lupta electorală. Deschidem listele cu George Sava și Ion Viorel !”

331

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a făcut un tur de forță vineri la Buzău, prezentând în fața biroului executiv, candidații pe care îi va arunca în bătălia electorală de la locale. Două nume sonore ale politicii buzoiene, în frunte cu George Sava, fost secretar de stat în cabinetul Daia și fostul fotbalist Ion Viorel, vor deschide listele din toamnă.

În cadrul întâlnirii cu liderii filialei județene a ALDE, Tăriceanu și-a exprimat încrederea în noua garnitură care a preluat frăiele organizației. Liderul ALDE este convins că va obține un scor electoral din două cifre la alegerile locale care vor fi organizate cel mai ptobabil în această toamnă. „Rândurile noastre s-au întărit din nou după un val de plecări neașteptate. Au fost ceva probleme și la Buzău, ca și în alte organizații din țară însă lucrurile s-au liniștit și pot spune că transformăŕile de aici au fost benefice. Organizația de la Buzău este acum printre cele mai puternice din țara, grație unor oameni ca George Sava, Ion Viorel sau Iulian Nicoară. Din acest motiv la Buzău vom participa pe liste separate la locale și nu într-o alianță electorală , ca în cazul altor filiale județene unde nu putem miza pe forța organizației. ” a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că la Buzău, fostul prefect George Sava se va bate pentru șefia Consiliului Județean, urmând ca Ion Viorel să fie aruncat în bătălia electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău.” Avem.foarte mult.de.muncit pentru că nu a mai rămas mult timp până la alegeri .De aceea trebuie să turăm puternic motoarele ca să obținem cinci consilieri la Primăria Buzău și un scor la fel de bun la Consiliul Județean Buzău. Sunt convins că și la Râmnicu Sărat vom obține un scor bun pentru că avem o echipă pe care să ne bazăm” a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Spre finalul întâlnirii liderul ALDE,i-a.încurajat din nou pe toți membrii filialei ALDE din Buzău, aruncand săgeți catre zona partidelor de dreapta. Tăriceanu a precizat că pentru alegerile locale, va face punctual alianțe doar cu foștii parteneri de guvernare de la PSD.” Vreau să-i felicit pe toți membrii filialei din Buzău care au făcut lucruri extraordinare în materie de organizare în ultimele săptămâni. Le spun acum.că doar noi suntem adevărații liberali în România și de aceea suntem pregătiți să dăm liberalismului românesc acea componentă socială modernă, foarte la modă în rândul marilor democrații.” a mai spus Tăriceanu.

Fostul prefect George Sava, a declarar că este mulțumit că s-a reușit reconstrucția rapidă a filialei din Buzău:” În ALDE este loc pentru toți cei care vor să fie alături de cetățeni și de comunitate. Ne bucurăm că îl avem alături de noi pe Ion Viorel, un adevărat luptător care chiar a muncit din greu ca să realizeze performanță.” a mai spus George Sava.

Ion Viorel nu este străin de politică, ori administrația publică, el fiind deja la cel de-al doilea mandat de consilier municipal, fiind numit recent și pe postul de Viceprimar al Municipiului Buzău.

„Nevoia de a fi într-un partid care să reprezinte cu adevărat vocea cetățenilor dar și dorința de a face mai multe pentru orașul meu, au fost cele mai importante aspecte care m-au determinar să iau acestă decizie și să intru în ALDE.” a declarat Ion Viorel.

Ion Viorel a mai precizat că își propune ca în cadrul acestui demers politic, realizat alături de echipa de la ALDE Buzau să aducă buzoienii mai aproape de factorii decizionali.

Ion Viorel a reușit și ca antrenor o performanță greu de iegalat.

În anul 2007 el a bifat o promovare spectaculoasă în Liga 1, cu echipa Gloria Buzău ,la mai bine de 15 ani după retrogradarea în eșalonul secund.