Opt cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 în județul Buzău

74

Transmiterea comunitară a noului coronavirus este tot mai evidentă la Buzău. În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare au raportat alte 8 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Dintre cele 8 persoane din județul Buzău confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, 4 sunt pacienți cu vârste cuprinse între 36 și 77 de ani, internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Alte două persoane, o femeie de 62 de ani și un tânăr de 33 de ani au fost testați și diagnosticați cu coronavirus la un laborator de analize privat.

Toți pacienții depistați pozitiv în ultimele 24 de ore au fost transferați la Spitalul Municipal din Rm Sărat. Doi dintre cei 8 bolnavi nou confirmați sunt contacți ai unor cazuri mai vechi. În toate aceste cazuri, autoritățile sanitare continuă anchetele epidemiologice.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 351, 170 de persoane fiind declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 22 de persoane, iar pentru alte 1.047 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.