Un deces și șapte cazuri noi de infectare cu coronavirus, raportate miercuri de autoritățile din Buzău

52

În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare din județul Buzău au raportat șapte noi îmbolnăviri și un deces în rândul pacienților cu COVID-19. Persoana care a pierdut lupta cu viața este o femeie în vârstă de 88 de ani, care era internată în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

În afara vârstei înaintate, bolnava avea multiple comorbidități: fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă congestivă, rectoragii persistente, anemie post hemoragică și demență vasculară.

Acesta este al optulea deces înregistrat în județul Buzău, de la debutul pandemiei de coronavirus. Numărul de îmbolnăviri scade în județul Buzău, însă este în continuare îngrijorător.

Dintre cele șapte persoane din județul Buzău confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, șase sunt pacienți cu vârste cuprinse între 51 și 67 de ani, internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Toți prezintă simptome ale bolii și au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Cel de-al șaptelea caz confirmat pozitiv este o tânără de 25 de ani, care a fost depistată cu COVID-19 într-o unitate medicală din București.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 343, 153 persoane fiind declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 24 de persoane, iar pentru alte 968 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.