Zece cazuri noi de COVID-19 în Buzău. Doi pacienți sunt la Terapie Intensivă, în spitalul din Râmnicu Sărat

98

Buzăul înregistrează marți încă zece cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce face ca județul să numere 336 bolnavi. Printre ultimii raportați de autorități se află buzoieni cu vârste cuprinse între 38 și 78 de ani.

Cei mai mulți dintre ei erau internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău. Unii sunt contacți ai unor cazuri confirmate, iar alții sunt buzoieni care au contractat coronavirusul fără să știe cu cine au intrat în contact și i-a contaminat.

Pe listă se află și trei cadre medicale din Spitalul Județean Buzău. Este vorba despre un brancardier de 39 de ani, soția lui, asistentă de farmacie la Secția de Boli Infecțioase, și o infirmieră, de asemenea din Secția de Boli Infecțioase.

Cu cele trei cazuri noi în rândul personalului medical, Spitalul Județean Buzău ajunge la 42 de angajați care au contractat până acum noul coronavirus.

Vești proaste vin și de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt îngrijiți bolnavii depistați pozitiv cu coronavirus. Din cei 126 de pacienți internați, două bolnave sunt în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 153 persoane au fost declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 24 de persoane, iar pentru alte 1.041 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.