Spitalul Județean de Urgență Buzău va interna pacienți cu COVID 19. Ce se întîmplă cu spitalul din Râmnicu Sărat

145

Județul Buzău se află pe primele locuri în țară în ceea ce privește ritmul de infectare cu virusul Sars-Cov-2 din ultimele zile. În contextul în care Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitate suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus, este aproape de capacitatea maximă, două secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Buzău ar putea deveni secții COVID 19.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău pune la punct ultimele detalii pentru ca cele două secții ale unității sanitare să primescă pacienți infectati cu noul coronavirus.

Dacă va fi în continuare nevoie de noi locuri pentru buzoienii confirmați cu coronavirus, atunci un întreg etaj al Spitalului Județean de Urgență va fi amenajat special pentru primirea pacienților.

La Secția Boli Infecțioase, capacitatea va fi de 25 de paturi, iar la secția TBC vor putea fi primiți 40 de pacienți infectați cu Sars-Cov-2.

În același context, vin vești proaste pentru locuitorii din zona Rîmnicu Sărat.

Conducerea Spitalului municipal a fost informată, printr-o adresă a Directiei de Sănătate Publică Buzău, că unitatea nu își poate relua integral activitatea și va rămâne în continuare spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

În această dimineată, în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat erau internați 126 de pacienți infectați cu COVID 19, cinci dintre aceștia fiind copii.