VIDEO O grădină publică cu fântână arteziană şi băncuţe va fi amenajată în curtea fostului spital I.C. Brătianu

Consiliul Județean Buzău a prezentat o ilustrație a clădirii emblematice de pe bulevardul Nicolae Bălcescu care este renovată cu bani europeni. La un an de la startul lucrărilor pentru transformarea fostului spital I.C. Brătianu, în centru muzeal, lucrările sunt în grafic, nefiind oprite nici măcar de restricțiile impuse de starea de urgență.

Consiliul Județean Buzău a obținut o finanțare europeană în valoare de 4,5 milioane de euro pentru reabilitarea completă a fostului Spital Brătianu, închis de aproape două decenii.

Lucrările de reabilitare, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiţii 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”, vor dura 24 de luni, până în vara anului 2021.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului, unde va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber.

În cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

Urmărește-ne pe Google News