Rețineri operate de polițiștii din Buzău, după ce o prostituată și-a turnat ultimii proxeneți. Cine sunt interlopii

314

Anchetată pentru practicarea prostituției, o tânără din orașul Pogoanele, județul Buzău, i-a ajutat pe polițiști să ajungă repede la sursa infracțiunii. Este vorba despre doi proxeneți, din municipiul Buzău, care i-ar fi înlesnit femeii practicarea prostituţiei, începând din 2018. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma unor descinderi.

În ziua de 9 iunie, poliţiştii din Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Buzău, la o persoană bănuită de proxenetism.

În urma documentării activităţii infracţionale a unui tânăr, de 27 de ani, din Buzău, a reieșit că, în perioada aprilie – mai 2020, acesta ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără de 23 de ani din Pogoanele și ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției pe teritoriul României.

Din anchetă a reieșit că, în cursul anului 2018, un alt buzoian, în vârstă de 25 de ani, ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către aceeași persoană, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate.

Este vorba despre fiul interlopului Nixon, Edison Marinescu, şi despre un văr al acestuia, Marian Măcelaru, zis Fane Argintaru. În urma percheziţiilor efectuate ieri poliţiştii au ridicat înscrisuri şi telefoane mobile. De asemenea, la sediul poliţiei au fost conduse mai multe persoane, pentru audieri.

Edison Marinescu şi Marian Măcelaru au fost reţinuţi de poliţişti, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanţei de de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă arestare preventivă.