Teribilismul face victime pe șosele. Doi tineri au murit într-un accident, după ce șoferul s-a urcat băut la volan fără a deține permis auto

38

Doi tineri și-au găsit sfârșitul duminică noapte pe un drum județean din Buzău, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat din cauza vitezei. Adrian Iordache (22 de ani) și pasagerul, Cristian Dinu (34 de ani), tot din Scutelnici, au murit pe loc. Adrian Iordache se afla la volanul autoturismului Audi implicat în accident. Niciunul nu avea permis de conducere.

Din cauza lipsei experienței, a consumului de alcool și a vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul mașinii după care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Adrian Iordache se întorsese din Marea Britanie, unde lucrase la un abator apoi la o seră de flori, iar duminică ieșise din izolare. Împreună cu Cristi a petrecut toată noaptea, după care s-a urcat la volanul autoturismului și a pornit într-o goană nebună, cu amicul său în dreapta.

Într-o curbă de pe DJ 203 I, între Pogoanele și Scutelnici, mașina a părăsit carosabilul și s-a răsturnat pe câmp. Echipajele SMURD au găsit la fața locului un morman de fiare, iar pe cei doi tineri aruncați pe câmp, dezbrăcați și desfigurați.

Cei doi tineri circulau cu viteză foarte mare și nu purtau centura de siguranță. Potrivit unor surse de la locul accidentului, acul kilometrajului ar rămas blocat la 210 km/oră.

Polițiștii au aflat că șoferul nu avea permis de conducere și se pregătea să susțină examenul pentru obținerea carnetului. ”Adrian s-a întors în țară tocmai pentru a da examenul de permis. Data trecută a luat sala, dar a picat la oraș. Voia acum să fie programat din nou la oraș. Nu obișnuia să bea”, spune un apropiat al șoferului.

Poliția a deschis dosar penal și continuă cercetările. Familiile tinerilor se pregătesc acum de înmormântare.

Pasagerul decedat în accident, Cristian Dinu, era căsătorit cu o tânără din județul Ialomița. Deși avea domiciliul în județul vecin, bărbatul locuia în Scutelnici, unde își creștea cei patru copii. Lucrase și el în străinătate, iar acum revenise în țară și își căuta un loc de muncă.