Încă un angajat al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din Buzău a fost diagnosticat cu COVID-19

81

Județul Buzău înregistrează două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Testele au identificat un nou caz într-un cămin al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Este vorba o femeie de 32 de ani, angajat al unui centru de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilități.

Femeia nu prezintă simptome ale bolii și a fost internată în Spitalul suport COVID-19 din Râmnicu Sărat.

Două persoane angajate ale centrului, colegi de tură ai femeii de 32 de ani, au fost plasate în izolare la domiciliu.

Noul caz vine după ce, în weekend, alte două angajate din structurile Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au fost confirmate cu coronavirus.

Celălalt caz depistat cu COVID-19 în ultimele 24 de ore este cel al unui bărbat de 37 de ani, din județul Buzău, care a fost investigat și internat într-o unitate sanitară din București, unde a și fost confirmat pozitiv.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 225, 129 persoane fiind declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 34 de persoane, iar pentru alte 1.745 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni împreună cu Poliția Locală au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1.523 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 4 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 15.000 lei.

În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 23 sancțiuni, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea și 19 pentru nerespectarea liniștii publice, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 22.500 de lei.