Autoritățile intenționează să mențină neschimbat prețul gigacaloriei la Buzău

22

Cetățenii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor plăti și în următorul sezon rece același preț al gigacaloriei ca cel din iarna trecută, respectiv 297 de lei. Autoritățile intenționează să mențină neschimbat prețul gigacaloriei doar pentru început, la iarnă.

Primarul Constantin Toma spune că, în următorii ani, prețul căldurii furnizate în sistem centralizat ar putea fi chiar mai mic. Edilul explică și cum va fi posibil acest lucru.

„Vor fi reduceri de costuri foarte, foarte mari. Se va rămâne, de exemplu, cu doar maximum o treime din toți angajații RAM-ului. Vom încerca să păstrăm anul acesta prețul gigacaloriei, să nu îl mărim, iar din anii viitori, pe măsură ce vom face investiții adevărate în sisteme de încălzire verzi, pe modelul centralelor cu peleți de la blocurile Integral, prețul ar putea scădea. Trebuie să știți că la blocurile Integral, costul gigacaloriei a fost la o treime, în condițiile în care nu s-au făcut mari investiții”, a declarat primarul Constantin Toma.

Deoarece Regia Autonomă Municipală Buzău este în pragul falimentului, municipalitatea are în plan înființarea unei noi societăți mai performante care să preia activitatea de producere și transport a agentului termic în casele buzoienilor racordați la sistemul centralizat.

Noua societate ar urma să fie denumită RAM Termo Verde și ar avea doi acționari: Municipiul Buzău și Urbis Serv SRL. Proiectul privind înființarea noii societăți va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Buzău din iulie.