Buzăul înregistrează cinci noi cazuri de Covid-19. O gravidă de 19 ani, printre pacienți

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au fost confirmate, duminică, cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 196.

Cazul 192 este o tânără de 19 ani, însărcinată, cu domiciliul în Buzău, simptomatică, transferată și internată la Maternitatea Bucur de la Spitalul V. Babeș, unde în data de 29.05.2020 a fost testată și confirmată pozitiv.

Următoarele trei cazuri sunt membrii unei familii din Râmnicu Sărat, contacți ai unei tinere însărcinate în luna a opta, care a fost consultată de un medic ginecolog din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, ulterior diagnosticat cu Covid-19.

Cazul 193 este o femeie de 26 de ani, simptomatică, internată în izolare la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Este sora unui pacient sex masculin, de 32 de ani (cazul 189), adică soțul femeii însărcinate în luna a opta din Râmnicu Sărat).

Cazul 194 este o femeie de 57 de ani, simptomatică, internată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată), soacra tinerei însărcinate.

Cazul 195 este un bărbat de 60 de ani, simptomatic, internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolat), contact direct (tatăl) cu cazul 189.

Cazul 196 este o femeie de 30 de ani, cu domiciliul în Ilfov. S-a întors în urmă cu 14 zile din Austria și a intrat în izolare într-un apartament din Buzău.

A prezentat simptome specifice și a fost internată în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

Pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Urmărește-ne pe Google News