Șapte noi cazuri de Covid-19 în Buzău. Printre ele, un bebeluș și patru cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență

56

Se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus în secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău. Dintre cei 7 pacienți noi confirmați pozitiv cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău, 4 sunt cadre medicale medicale din Secția de Boli Interne. Acestea au fost transferate la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Un alt caz deosebit nou apărut este cel al unui sugar în vârstă de o lună, internat cu simptome specifice bolii în Secția Pediatrie a Spitalului Județean Buzău. Bebelușul a fost, și el, internat la Spitalul ”Victor Babeș”.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului Buzău a ajuns la 188, 57 de persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 27 de persoane, iar pentru alte 2.047 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni împreună cu Poliția Locală au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1.459 de persoane.

Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 3 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 8.000 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor privind respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 43 de sancțiuni, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 8 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea și alte 32 de sancțiuni pentru tulburarea liniștii publice, în context Covid-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 23.000 de lei.