Disponibilizări la R.A.M. Buzău, societate aflată în colaps financiar

Sunt anunțate disponibilizări masive la Regia Autonomă Municipală Buzău, furnizorul de energie termică în sistem centralizat în orașul Buzău. Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că primii vizați de concedieri sunt cei aproximativ 80 de angajați trimiși în șomaj tehnic în perioada pandemiei de coronavirus.

Conducerea Regiei Autonome Municipale Buzău, societate aflată în colaps financiar, cu datorii de peste 90 de milioane de lei, va avea dificila sarcină, în această vară, să mai disponibilizeze și alți angajați.

Astfel, la debutul sezonului rece, societatea va funcționa cu mai puțin de jumătate din personalul aflat în prezent pe statele de plată.

Edilul șef al municipiului Buzău anunță că serviciul de furnizare a agentului termic în municipiu va fi asigurat, pe viitor, de o nouă societate comercială, tot a municipalității, care se va numi RAM Termo Verde.

Va apărea astfel un nou furnizor al energiei termice în municipiu, care va porni de la zero, dar cu infrastructura și cu o parte din personalul de la RAM Buzău.

În momentul de față, sunt racordate la sistemul centralizat mai puțin de 8.000 de apartamente dar și câteva sedii de instituții publice.

Urmărește-ne pe Google News