O secție a Spitalului Județean Buzău se închide până luni, după ce au fost confirmate 17 cazuri noi de coronavirus

256

Direcția de Sănătate Publică Buzău a dispus o nouă anchetă epidemiologică la Secția de Boli Interne a Spitalului Județean, după ce în urmă cu o săptămână a mai avut loc una. O infirmieră a fost testată pozitiv, după cum precizează epidemiologul Carmen Scântei.

În urma rezultatelor testelor care s-au făcut pentru a doua oară pe această secție, care indicau alte 17 cazuri, Secția de Interne a Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost închisă trei zile pentru dezinfecție.

Potrivit DSP, în data de 25 mai în Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean a fost respinsă la triaj una dintre infirmiere pentru că a reclamat tuse și subfebrilitate.
Ea a fost îndrumată către Secția de Boli Infecțioase unde i s-a recoltat test pentru Covid-19, în 26 mai rezultatul ei fiind pozitiv.

”Am declanșat din nou o anchetă în această secție având în vedere că ne aflam în evoluția unui focar care nu fusese încă închis, pentru că nu recuse cele 14 zile de la depistarea primului caz. Am recoltat din nou personal și pacienți; un număr de 40 de teste. În seara zilei de marți am fost puși în posesia rezultatelor și 13 teste au fost pozitive pentru pacienți și încă trei pentru cadrele medii”, a declarat Carmen Scântei.

S-a decis internarea imediată a pacienților în spitalul tampon din Râmnicu Sărat.
Pentru că este singura secție de Boli Interne a Județului, unde se pot interna cazurile mai grave, care necesită tratament de terapie intensivă, a fost închisă de către DSP pe o perioadă de trei zile.

În această situație, bilanțul prezentat de DSP instituției Prefectului în ceea ce privește persoanele infectate cu Covid-19 indică alte trei cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău depistate pozitiv la Covid-19.

În total, astăzi, la nivelul județului Buzău au mai fost confirmate alte 17 cazuri.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate Cazurile 165-181: „ 3 cadre medicale din Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău. 13 pacienți internați în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău, din care 7 sunt la a doua testare și 6 sunt la prima testare. 1 pacient transferat din Secția Pneumoftiziologieîn secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu simptomatologie specifică (izolat). Ancheta epidemiologică este în desfășurare”.