VIDEO Moment de reculegere în spitalul din Buzău, pentru asistenta din Botoșani

Personalul medical al Spitalului Județean Buzău a ținut un moment de reculegere, marți, 26 mai, ziua în care a fost condusă pe ultimul drum asistenta medicală din spitalul botoșănean.

Activitatea Spitalului Județean de Urgență Buzău s-a oprit pentru un minut, marți, la prânz, când cadrele medicale afiliate Federației ”Solidaritatea Sanitară” au ținut un moment de reculegere, în memoria asistentei medicale din Botoșani care s-a stins pe un pat de spital, după lupta dusă cu COVID-19.

Mai mulți angajați ai celui mai mare spital din județ au păstrat momentul de reculegere pe holurile secției UPU-SMURD. Gestul buzoienilor are dublă semnificație. Pe de o parte, simbolizează tristețea unor oameni față de colega lor care a fost răpusă de acest nemilos virus.

Al doilea motiv pentru care colegii din Spitalul Județean Buzău au realizat momentul de reculegere este pentru că au dorit ca acest moment să fie și un semnal de solidaritate în ceea ce privește respectarea drepturilor cadrelor medicale chiar și atunci când nu mai sunt și nu pot să și le apere singuri.

Federația Sanitas povestește pe pagina de socializare că această asistentă este considerată ca fiind decedată din alte cauze decât Covid 19, astfel încât copilul nu poate beneficia de drepturile de urmaș stabilite prin Legea nr. 56/2020.

„Din nefericire, această tragedie este și un simbol al nerecunoștinței autorităților față de sacrificiul salariaților din sănătate. Decesul L. B. a fost reclasificat în mod eronat ca nefiind cauzat de SARS-CoV-2, lipsind astfel această eroină de recunoașterea legală a dăruirii ei”, au transmis astăzi reprezentanții SANITAS colegilor din țară.

Urmărește-ne pe Google News