Județul Buzău are patru noi cazuri de imbolnăvire cu coronavirus, între care sunt și două cadre medicale

122

Este vorba despre o femeie de 54 de ani din cadrul Secției ORL a Spitalului Județean Buzău și de un bărbat de 55 de ani, de asemenea cadru medical în cadrul Secției de Boli Interne a Spitalului Județean.

Dacă femeia a fost diagnosticată și internată la Spitalul Matei Balș din Capitală, bărbatul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului Buzău a ajuns la 164. De asemenea, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 54 de persoane, iar pentru alte 1.644 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni împreună cu Poliția Locală au efectuat verificări privind respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse de starea de alertă, ocazie cu care au fost verificate 1.171 de persoane.

Un bărbat, care nu a respectat măsura de izolare, a fost transportat la un centru de carantină din județ și a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2,500 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse prin ”starea de alertă” au fost aplicate 16 sancțiuni, în valoare totală de 7.700 de lei.