VIDEO Începe reabilitarea străzii Frăsinet, segmentul în care va fi amenajat ”Iazul Morilor”

69

Autorităţile buzoiene intenţionează să refacă total o porţiune de câteva sute de metri a străzii Frăsinet, între centrele comerciale și biserica Sfântul Ștefan. Anunțul a fost făcut recent de către edilul Constantin Toma.

Strada Frăsinet va deveni una dintre atracţiile oraşului, cu amenajări asemenea unei faleze, cu terase şi mori de apă, promite edilul-șef.

Pe această stradă se vor construi și o mini-parcare pentru vizitatori, dar și un părculeț cu alei. Reabilitarea acestui tronson de drum face parte dintr-un proiect mai amplu, „Iazul Morilor”.

Investiția, în valoare de 2,63 milioane de lei, se va derula cu fonduri ale Primăriei Buzău, în urma unui credit bancar obținut anul trecut.

Studiul de fezabilitate și proiectul sunt deja realizate, iar municipalitatea a desemnat firma care va efectua reabilitarea.

Iazul Morilor curge, din zona mall-urilor, prin tuburi pe sub strada Frăsinet şi continuă pe sub blocurile din cartierele Broşteni şi Dorobanţi, apoi iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.