Buzăul a depășit 150 de cazuri de COVID-19. O adolescentă se află printre cei diagnosticați

123

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului Buzău a ajuns la 153, cu două mai multe decât joi. De asemenea, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 134 de persoane, iar pentru alte 1.019 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

Este vorba despre o pacientă minoră, de 16 ani, contact direct al cazului 145 (personal medical din secția ORL a Spitalului Județean). Adolescenta este ușor simptomatică.

Celălalt caz confirmat este un pacient de 55 de ani, cu simptome, internat în secția Pneumoftiziologie, într-un spațiu amenajat special.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, angajaților Direcției de Sănătate Publică revenindu-le sarcina de a depista persoanele cu care cei doi subiecți au intrat în contact, până azi.

În ultimele 24 de ore, pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată Râmnicelu, au fost angrenați 50 de jandarmi, 21 de polițiști și 9 polițiști locali, nefiind înregistrate evenimente negative.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 720 de persoane.

Au fost depistate că nu respectă interdicțiile de izolare 2 persoane, care au fost sancționate și introduse într-unul din centrele de carantină de pe raza județului Buzău. În total, au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 7.200 de lei .

Pana astazi, 22 mai, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 17.712 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate si externate.