Angajat al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, diagnosticat cu COVID-19. Instituția a fost închisă pentru dezinfecție

166

Inspectoratul Școlar Județean Buzău este închis de joi până luni pentru dezinfecție generală, după ce un angajat al instituției a fost diagnosticat cu COVID-19. Este vorba despre un inginer de 56 de ani, angajat al departamentului tehnic, responsabil cu investițiile în Inspectoratul Școlar Județean.

Bărbatul s-a simțit rău la sfârșitul săptămânii trecute, iar după ce a constatat că simptomele se agravează a luat legătura cu DSP Buzău. Miercuri seară, Direcția de Sănătate Publică i-a comunicat inginerului că rezultatul testului este pozitiv.

Autoritățile sanitare au decis, joi dimineață, demararea unei anchete epidemiologice la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

”Singurul contact direct a fost găsit colegul său de birou, care a fost trimis să se izoleze acasă. Un lucru bun este că, în această periodă, cei mai mulți inspectori au lucrat de acasă”, spune Florina Stoian, șef IȘJ Buzău.

După confirmarea cazului, Inspectoratul Școlar a fost închis temporar, până luni, pentru a permite operațiunile de dezinfecție a tuturor spațiilor.