Un bebeluș, un ofițer de la ISU și patru cadre medicale, printre buzoienii diagnosticați miercuri cu COVID-19

70

În județul Buzău au fost confirmate 148 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 35 de persoane fiind declarate și vindecate. Un bebeluș născut la începutul săptămânii, un angajat al ISU, două asistente și două infirmiere din Spitalul Județean sunt printre cele mai recente cazuri de COVID-19 confirmate în județ.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au fost confirmate în ultimele ore un număr de șapte cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 148.

Cazul 142 este un nou-născut, băiețel adus pe lume la Maternitatea Buzău de o tânără de 23 de ani din Râmnicelu, sat aflat în carantină.

Femeia a ajuns luni dimineaţă la Maternitatea Buzău pentru a naşte. Pentru că venea de la Râmnicelu, zonă declarată focar de coronavirus, a fost izolată într-un salon special amenajat pentru gravide cu COVID-19.

Femeia a născut luni după-amiază iar la scurt timp a venit şi rezultatul testului care a indicat că este infectată. Rezultat pozitiv a avut și testul prelevat ulterior bebelușului.

Cazul 143 este o femeie, 58 ani, internată la Secția Boli Infecțioase, izolată în spațiul special amenajat, cu simptome.

Următoarele cazuri din evidența DSP sunt patru angajate ale secției ORL din Spitalul Județean Buzău. Au între 37 și 49 de ani și sunt asmptomatice.

Cazul 148 este un bărbat de 47 ani, din municipiul Buzău, ofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.