Polițiștii buzoieni, chemați să liniștească un scandalagiu supărat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

176

Mai mulți polițiști au fost solicitați să intervină la spitalul din Râmnicu Sărat, unde un bolnav de COVID-19 a provocat un scandal, refuzând să şi ia tratamentul. Incidentul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 9.00.

Protagonistul scandalului este un tânăr de 23 de ani, din municipiul Buzău. În cursul dimineții, acesta a primit un nou rezultat pozitiv la ultimul test COVID-19 iar după aflarea rezultatului a devenit violent.

Incidentul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 9.00. Pentru că nu l-au putut liniști și convinge să ia medicamentele, cadrele medicale au solicitat intervenția polițiștilor.

La spital au fost trimiși mai mulți polițiști, printre care și doi negociatori de la IPJ Buzău. După aproximativ două ore, tânărul a fost convins că trebuie să rămână internat și să-și ia tratamentul prescris de medici.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, împreună cu negociatori din cadrul IPJ Buzău. Aceştia au identificat persoana care avea un comportament recalcitrant, iar în urma discuţiilor purtate, au convins tânărul să se liniştească şi să rămână în unitatea medicală pentru a primi îngrijirile necesare”, a precizat agentul de poliţie Cornelia Stroe, de la Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Tânărul care a provocat scandal la spitalul din Râmnicu Sărat este din clanul Pistol, nepot al bărbatului care a infectat cartierul buzoian Poștă în perioada sărbătorilor pascale.