VIDEO Indignare la Râmnicu Sărat, după moartea unui taximetrist. Este considerat victima deciziei de a transforma spitalul în unitate COVID

Moartea unui taximetrist de 51 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, în fața gării din oraș, și reacția întârziată a autorităților sanitare, au stârnit furia localnicilor din Râmnicu Sărat. Mulți cred că vina morală pentru moartea bărbatului o au autoritățile care au decis transformarea spitalului din municipiu în unitate suport pentru tratarea COVID, fără nicio consultare publică prealabilă.

Decesul a survenit pe data de 18 mai, în jurul orei 13.00, în stația de taxi din fața gării Râmnicu Sărat.

Lui Ionel P., vechi taximetrist din oraș, i s-a făcut rău și a căzut ca secerat pe asfalt, imediat ce a încheiat o cursă în oraș. Persoanele care au văzut scena au sunat la 112 pentru a chema ambulanța, însă aceasta a întârziat deoarece a venit de la 40 de kilometri distanță, din municipiul Buzău.

Mai mulți taximetriști susțin că de la stația din Buzău a venit o mașină neechipată cu defribilator. Taximetristul a decedat, din păcate, în ciuda manenvrelor de resuscitare făcute de câțiva martori apoi de echipajul SAJ.

Mulți dintre martorii și cunoscuții lui Ionel cred că toată vina o poartă reprezentanții ministerelor Sănătății și de Interne, cei care au decis transformarea spitalului, fără nicio consultare publică prealabilă, în spital suport pentru tratarea COVID-19.

Sunt însă mulți și cei care acuză autoritățile locale că nu au făcut eforturi mai mari pentru a-i menține spitalului din oraș profilul inițial.

”Această tragedie s-a întâmplat din cauza unei decizii aberante a Ministerului Sănătății care ne-a privat pe toți de spitalul Municipal. Suntem cu toții în situația în care nu avem unde să ne tratăm urgentele. În toată perioada asta am avut prieteni și cunoștințe care au avut nevoie să se trateze în regim de urgență și nu avut unde. Decizia însă s-a luat peste capul comunitatii, peste durerile și nevoile oricui”, este răspunsul postat pe Facebook de Florin Ceparu, funcționar din Primăria Râmnicu Sărat.

La rândul său, primarul Sorin Cîrjan, spune că taximetristul ar fi avut o șansă în plus la viață, dacă i se acordau îngrijiri medicale de urgență la spital.

La începutul pandemiei de coronavirus, comunitatea râmniceană care numără aproximativ 40.000 de suflete a rămas fără unitate de urgențe, cazurile grave fiind trimise la Buzău sau Focșani.

Autoritățile din Râmnicu Sărat solicită Minsiterului Sănătății redeschiderea măcar a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de servicii medicale de urgență.

Urmărește-ne pe Google News