VIDEO Medic de la Dializă, infectat în timpul unei scurte vizite în saloanele de la Boli Interne. Secția va fi redeschisă după dezinfecție

158

Șase angajați ai secției de boli interne a Spitalului Județean Buzău și un medic nefrolog de la Dializă au fost confirmați cu COVID-19. Secția a fost închisă pentru dezinfecție însă luni își reia activitatea.

Activitatea în cel mai mare spital din Buzău se desfășoară din ce în ce mai greu. Secția de boli interne, în care au fost testați pozitiv patru pacienți și șase cadre medicale, a fost închisă temporar pentru dezinfecție.

Duminică, au fost diagnosticate cu COVID-19 patru asistente și două infirmiere. Cel de-al șaptelea cadru medical diagnosticat cu COVID-19 este un doctor care venise din secția de Dializă într-o scurtă vizită la pacienții internați la Boli Interne.

Testarea personalului sanitar a fost decisă după ce patru pacienți din această secție au fost depistați cu noul coronavirus. Au fost prelevate probe de la aproape toți angajații secției de medicină internă iar luni este așteptat un nou set de rezultate.

În evidența DSP Buzău, medicul este cazul cu numărul 113. Are 43 de ani și este asimptomatic.

Cazul 114 este un pacient sex feminin, în vârstă de 51 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.

Cazul 115: pacient sex feminin, în vârstă de 56 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.

Cazul 116: pacient sex feminin, în vârstă de 47 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.

Cazul 117: pacient sex feminin, în vârstă de 45 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.

Cazul 118: pacient sex feminin, în vârstă de 45 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.

Cazul 119: pacient sex feminin, în vârstă de 32 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.

Tratamentul și supravegherea personalului medical se va face prin Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Aceștia nu sunt singurii angajați din sistemul medical buzoian infectați cu COVID-19. Cea mai mare policlinică a fost închisă după ce un medic și un asistent au fost depistați zilele trecute cu coronavirus.