Policlinica Municipală Nicolae Titulescu rămâne închisă până săptămâna viitoare, după ce un asistent a fost găsit cu COVID-19

39

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate DOUĂ cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 97.

Cazul 96 este un bărbat în vârstă de 67 de ani, din municipiul Buzău, asistent medical în Policlinica Municipală Nicolae Titulescu.

Ca urmare a faptului că este al doilea caz confirmat în această unitate medicală, Direcția de Sănătate Publică Buzău a luat decizia întreruperii activității pe o perioadă de 7 zile, după care se va retesta personalul, iar în funcție de rezultatul acestor testări se va decide în consecință. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Cazul 97 este un pacient de sex masculin, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicelu. A prezentat simptomatologie, a fost adus cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, rezultatele fiind pozitive.

Ambii pacienți au fost internați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.