De ce nu se redeschid marile Mall-uri din Buzău

Măsurile de relaxare care vor fi luate din data de 15 mai, imediat după ieşirea din starea de urgenţă în România, nu înseamnă o revenire la situația dinaintea pandemiei de coronavirus.

Proiectul de lege adoptat luni de guvern prevede că spațiile comerciale din mall-urile cu suprafețe de peste 15 mii de metri pătrați utili, vor rămâne închise și pe durata stării de alertă.

La acest capitol se încadrează și cele două Mall-uri din Buzău, Galleria și Shopping City Buzau, fost Aurora Mall, care au dimensiuni mai mari cu peste 2000 de metri pătrați peste suprafața unui mall considerat de către legiuitor a fi de mici dimensiuni.

Shopping City Buzau, fost Aurora Mall, a fost deschis în 2008 şi are o suprafaţă închiribilă de 18.000 metri pătraţi închiriabili iar Galleria Mall are 17.200 de metri pătrați închiriabili.

”Noi de la început ne-am alăturat demersului autorităților de a identifica și implementa soluții ce pot preveni răspândirea noului virus Covid-19. De aceea facem eforturi ca să asigurăm accesul din exteriorul clădirii la cât mai multe spații comerciale ale partenerilor noștri. Ca și până acum în Mall-ul nostru va funcționa magazinul alimentar Mega Image,cel de electronice Flanco plus alte câteva magazine la care déjà facem schimbări la calea de acces, dinspre exterior. De asemenea în Mall vor funcționa serviciul de evidență al persoanelor dar și Biblioteca județeană. Mall-ul nu este închis în totalitate ci doar unele spații comerciale care deocamdată nu au căi separate de acces din exterior”ne-a declarat Răzvan Zaharia, Director Executiv al Galleria Mall.

Cele două Mall-uri din Buzău vor funcționa ca și pe perioada stării de urgență cu magazinele alimentare, Carrefour la Shopping City Buzau și Mega Image la Galleria Mall plus magazinele Flanco și Altex și cele care au acces direct din exteriorul incintelor.

Urmărește-ne pe Google News