Epidemia de coronavirus se răspândește rapid în satul Râmnicelu. Boala a ajuns și printre angajații primăriei

82

Buzăul înregistrează un nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, 16 cazuri fiind confirmate într-o singură zi. Cei mai mulți sunt din satul Râmnicelu, unde focarul a fost izolat la sfârșitul săptămânii trecute. Îngrijorător este că mulți dintre pacienți sunt angajați ai unor magazine sau funcționari ai primăriei locale.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 16 cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 83.

Cazul 68 este o femeie în vârstă de 3 de ani, din municipiul Buzău. A fost internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu tatăl său. După primirea rezultatelor, a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București.

Cazul 69 este un bărbat de 30 de ani, tatăl fetei de 3 ani. Acesta a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu fiica sa. A fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București.

Celelalte 14 cazuri provin din localitatea Râmnicelu și au fost internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Nouă sunt rude și apropiați ai primilor localnici infectați cu coronavirus iar cinci sunt angajați ai primăriei Râmnicelu. Luni, au fost testați pozitiv trei vânzători de la magazine din sat.