Spitalul Municipal Râmnicu Sărat primește 18 bolnavi cu COVID-19 de la un spital din Vrancea

35

Autoritățile sanitare au revenit asupra deciziei de a muta la spitalul din Râmnicu Sărat 30 de pacienți cu coronavirus din Focșani. S-a decis însă transferul a 18 bolnavi de la un alt spital din județul vecin. În prezent, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat sunt internați 27 de pacienți infectați cu COVID-19.

Vineri dimineață, conducerea unității medicale din Râmnicu Sărat era înștiințată că, pe parcursul zilei, 30 de pacienți urmau să fie transferați de la spitalul din Focșani, la Secția de Boli Infecțioase.

Între timp, autoritățile râmnicene au fost informate că acești pacienți nu vor mai fi preluați de spitalul din Râmnicu Sărat. Vor veni însă alții, tot din Vrancea.

”Am fost anunțați că ne vor trimite totuși 18 pacienți de la spitalul din Adjud, județul Vrancea, nu și motivele acestui transfer”, ne-a declarat Adrian Danielescu, managerul spitalului din Râmnicu Sărat.

Unitatea medicală din cel de-al doilea municipiu al județului Buzău are 27 de pacienți internați la Secția de Boli Infecțioase, cărora li s-au făcut investigațiile necesare și au început tratamentul specific pentru COVID-19.

Este vorba despre 12 bărbați, 9 femei și 6 copii. Între ei sunt și șapte persoane diagnosticate cu COVID-19, aduse din Râmnicelu, comună vecină municipiului Râmnicu Sărat.

Zilele acestea au apărut situații confictuale între pacienți și personalul medical din spitalul râmnicean. Surse din spital spun că unii dintre pacienți înjură și îi scuipă pe angajați.

Potrivit managerului, Adrian Danielescu, persoanele asimptomatice nu înțeleg de ce trebuie să rămână internate în unitate, atât timp cât nu prezintă semne de boală.

Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat susțin că sunt pregătiți pentru a face față internărilor care se vor realiza în această perioadă.

Unitatea dispune de echipamente de protecție, iar în această dimineață au făcut comanadă de medicamente specifice noului coronavirus, necesare pentru încă o săptămâna.

La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus, sunt în acest moment doi medici infecționiști.