VIDEO Se lucrează în ritm alert la sala de sport și la grădinița din Vadu Pașii

543

Localitatea Vadu Pașii se află în plin avânt al construcțiilor edilitare, grație proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din educație, care au primit finanțare masivă din fonduri guvernamentale și europene. Grație unor investiții de milioane de euro în infrastructură dar și în educație, comuna Vadu Pașii a devenit o localităte modernă, conectată la cele mai înalte standarde de civilizație.

Condiţiile de învățământ din comuna Vadu Pașii ajung de la an la an la cele mai exigente standarde europene, prin atragerea de investiții masive de către autoritățile locale.

Astfel, în anul 2020 Primăria din Vadu Pașii a ajuns să investească peste 2 milioane de euro într-o grădiniță și o sală de sport ultramodernă.

Chiar lângă primăria din localitate zeci de muncitori de la două societăți de construcții din Buzău lucrează de zor pe două șantiere separate.

Unii zoresc la grădinița cu program prelungit ,ce se ridică de la zero, cu aproape 40 de miliarde de lei vechi. În numai trei săptămâni firma care a câștigat licitația de aproape un million de euro,a derulat lucrările în ritm alert, astfel încât structura a căpătat formă, pereții fiind la faza primelor finisaje.”Este aproape de necrezut în ce ritm construiesc acești oameni. În doar trei săptămâni au făcut minuni iar până la toamna vor finaliza grădinița” spune Primarul Gheorghe Firon, cel care a gândit și coordonat proiectele de dezvoltare.

În spatele școlii pe un alt șantier e forfotă mult mai mare. Aici lucrează muncitorii de la societatea Concas, care a câștigat licitația pentru ridicarea unei săli de sport ultramoderne. Și aici se muncește la foc continuu, fundația prinzând contur sub ochii funcționarilor din primărie. Grație acestei investiții de 60 de miliarde de lei vechi, cei peste 300 de elevi din Vadu Paşii, vor avea de anul viitor o sală de sport ultramodernă, dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie. Sala de sport ce va fi construită la cele mai înalte standarde, va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați.

” Obiectivul trebuia să satisfacă nevoile unei școli cu mai mulți copii și din acest motiv am ales să o ridicăm în satul Vadu Pașii.Vrem să concurăm cu cele mai bune şcoli din țară și de aceea dăm o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii.” ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

Anul trecut, autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.