VIDEO Primarul Buzăului îi cere ministrului Marcel Vela scoaterea de sub carantină a cartierului Poștă:”Este o măsură abuzivă!”

58

Primarul orașului cu cele mai puține cazuri de coronavirus din România a făcut astăzi apel la Guvern șil Ministrul Vela să scoată rapid de sub incidența carantinei, cartierul închis luni dimineața, după confirmarea a 19 cazuri de coronavirus, la o familie de romi argintari.

Măsura este considerată a fi excesivă și nepotrivită de către Constantin Toma, care aruncă vina pe Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian pentru decizia extrem de drastică luată de autoritățile centrale.

Toma este de părere că Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian nu ar fi știut să gestioneze corect situația de criză, trimițând informații care au indus panica la nivelul autorităților centrale.

Primarul Buzăului se mai plânge că măsura ar fi abuzivă întrucât cazurile de coronavirus au fost deja izolate, iar domiciliul romilor se afla oricum la marginea zonei carantinate.

În cadrul unei conferințe de presă,Toma a cerut Guvernului să-l demită pe Prefectul Județului Buzău pentru situația creată și pentru lipsa de comunicare, acuzând că de la debitul pandemiei nu a fost niciodată invitat să participe la ședințele Comitetului pentru Situații de Urgență.

Prefectul Dimian a transmis o replică la acuzațiile aduse de Toma, prin intermediul unui comunicat de presă.”Prefectul județului Buzău,domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică.
Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor.” se precizeazăîn comunicatul remis de Prefctura Buzău.

Peste 2000 de suflete au fost izolate luni dimineață după ce s-a produs o infestare în masă în colectivotatea unor familii de romi. 

Explozia de coronavirus din cartierul Poștă s-a produs după în ziua de Paște, un membru al.clanului Pistol a efectuat o vizită în localitate Bărbulești unde a contactat o persoană bolnavă de Covid-19.

A doua zi după călătoria lui Pistol la.Bărbulești, peste 30 de romi au chefuit în curtea sa, 19 dintre ei fiind depistați pozitiv cu Covid -19.