VIDEO Cum a petrecut clanul „Pistol” în a doua zi de Paște

258

Au apărut imaginile care arată cheful de proporții organizat de clanul de romi care a provocat cel mai dramatic episod al pandemiei de coronavirus de la Buzău.  Boala a fost adusă în comunitate de un membru al clanului Pistol, care cu o zi înainte a ignorat restricțiile și a mers de Paște la niște rude din Ialomița, infectate cu coronavirus. Un cartier cu 2.000 de suflete a fost închis după ce numărul îmbolnăvirilor a explodat în weekend.

Imaginile postate de Comitet, pe contul său de Facebook arată un chef de pomină tras chiar în a doua zi de Paște de clanul de argintari de la marginea Buzăului.

După ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19,  Comitet de 41 de ani din Buzău le-ar fi spus polițiștilor că de Paște ar fi fost la Bărbulești să viziteze o rudă bolnavă , care a fost confirmată cu coronavirus câteva zile mai târziu.

Imaginile arată că romii au chefuit sub nasul autorităților la Buzău, chiar în cartierul care acum este în carantină.

La o săptămână după cheful de pomină al romilor, sirenele poliției și ambulanțelor s-au auzit, în tot weekend-ul, pe străzile cartierului Poșta, aflat la sud de calea ferată care străbate municipiul Buzău.

Autoritățile a intrat în alertă încă de vineri seara, după ce un membru al clanului de argintari din acest cartier a fost confirmat cu coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică, împreună cu investigatorii din Poliție,

Pe 28 aprilie, Comitet s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a Spitalului Județean Buzău.

Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatele sosite pe data de 1 mai au fost pozitive. A fost transportat imediat la Institutul Victor Babeș din București.

După aflarea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai Direcției de Sănătate Publică, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat un număr de 31 de contacți direcți. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru coronavirus.

Ulterior, pe 3 mai, au sosit rezultatele celor 31 de contacți direcți, iar pentru 19 dintre ei au fost pozitive.

Drept urmare, autoritățile au declanșat duminică o amplă operațiune de preluare a bolnavilor din focarul de coronavirus din cartierul Poștă, între care se află și doi copii. Contacții testați negativ au fost preluați cu ambulanțele și relocați la un singur domiciliu, pentru izolare pe durata a 14 zile.

Mai multe ambulanţe au preluat în cursul serii cei 19 pacienți de pe străzile Dimitrie Filipescu, Muncii, Frasinului şi Murgului și i-au transferat la două spitale. La spitalul Municipal Râmnicu Sărat au ajuns 12 bolnavi, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală.

Pentru a izola focarul de COVID-19, autoritățile au decis la miezul nopții să plaseze tot cartierul Poștă în carantină. Cartierul izolat are o populație de circa 2.000 de locuitori.

Ancheta epidemiologică continuă în vederea stabilirii tuturor contacţilor celor 20 de buzoieni testați pozitiv, întrucât nu este clar dacă clanul de romi a mințit în privință celor care au participat la chiolhan, existând indicii că ar fi avut invitați și din alte județè.

Potrivit adevarul.ro , opt prahoveni  au mers în vizită la rudele lor din județele Ialomița și Buzău apoi au fost internați la începutul acestei săptămâni la Spitalul CFR din Ploiești cu suspiciune de COVID-19.

Potrivit unor surse medicale ar exista indicii că apropiați ai lui Comitet ar fi petrecut Paștele Blajinilor alături de rude din Ploiești.

Unul dintre prahovenii care au petrecut în Buzău, mai exact o femeie, prezintă acum simptome specifice bolii provocate de coronavirus.