VIDEO Cartierul Poștă, în a doua zi de carantină. Poliția locală ajută bătrânii cu aprovizionarea

80

Primăria a luat o serie de măsuri pentru sprijinirea localnicilor cu situații speciale din cartierul Poștă, plasat luni în carantină. Acestora le-a fost pusă la dispoziție o linie telefonică unde pot solicita medicamente, apă sau alimente. Printre măsurile luate de municipalitate a fost și devierea traseului autobuzului nr. 3 al Transbus SA, pe ruta: cap de linie Beta, cartier Mihai Viteazu- Dedeman.

În cartierul Poștă nu există farmacie și nici bancomat. De aceea, autoritățile au decis, în ședința Comitetului pt. Situații de Urgență de luni, să-i lase pe cetățenii din Poștă până în Unirii Sud/ Bd. 1 Decembrie la cea mai apropiată farmacie.

„Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată și au afecțiuni cronice vor solicita medicului de familie prescripție medicală on-line către cea mai apropiată farmacie din zona limitrofă cu zona carantinată”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Mai pot ieși din cartier persoanele care locuiesc în zona de carantină, dar care activează în domeniul agriculturii, pomiculturii, creșterii animalelor și apiculturii, pe baza documentelor justificative emise și certificate de autoritățile competente, care să ateste natura activității.

De asemenea, din zona de carantină este permisă ieșirea și apoi intrarea persoanelor care își desfășoară activități în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, sanitar veterinar, situațiilor de urgență, asistenței și protecției sociale, serviciilor de utilitate publică, energetic, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor, gospodăririi apelor, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 221 de persoane. Pentru alte 178 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 110 jandarmi buzoieni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, s-au asigurat că la nivelul județului, sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii buzoieni au aplicat 6 amenzi pentru nerespectarea măsurile impuse de Ordonanțele Militare, în valoare totală de 5.300 de lei.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu personalul Poliției Locale au controlat 351 persoane. Dintre acestea, 70 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 124 amenzi privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 133.000 de lei.

Pana astazi, 5 mai, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate si externate.