Un șofer din Ilfov a fost prins de radar cu 155 km/h în localitatea Zărnești

24

În ultimele ore, polițiștii au amplasat numeroase radare în special pe arterele de tranzit ale județului Buzău. Au fost depistați cinci şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale. În total, radarele au înregistrat 40 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză.

Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a cinci şoferi, care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 155 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în localitatea Zărneşti, la volanul autoturismului fiind depistat un bărbat de 35 ani, din judeţul Ilfov.

Ceilalți șoferi care au depășit limitele de viteză cu mai mult de 50 km/h au fost opriți de polițiști pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău, în timp ce se deplasau cu viteze cuprinse între 124 și 142 km/h.

Protagoniștii au fost șoferi din București și Galați, aflați în tranzit către localitățile de domiciliu.

Alte patru permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, precum şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 5 conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu diferite defecţiuni tehnice, 10 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 7 pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 45.000 lei.

De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale, pentru conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice (1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind concentraţia înregistrată în cazul unui bărbat de 35 ani, din Buzău, depistat la volanul unui autovehicul pe raza aceleiaşi localităţi).