Buzăul înregistrează încă două cazuri de infecție cu noul coronavirus. O gravidă are simptome de COVID-19

Numărul buzoienilor testați pozitiv a ajuns la 43, cu două în plus față de luni. Cazul 42 este o gravidă preluată dintr-un centru de carantină iar cazul 43, o buzoiancă de 68 de ani care era internată în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău.

Tânăra însărcinată în șase săptămâni a fost dusă în noaptea de luni spre marți la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Aceasta a venit din Anglia pe 26 aprilie împreună cu soțul ei și au intrat imediat în carantină instituționalizată într-un centru din Sărata Monteoru.

Pe 2 mai, au început să prezinte simptome de boală și au fost testați.

Rezultatul testului prelevat de la femeie a arătat că ea este infectată iar în cazul soțului ei rezultatul este incert, astfel că a fost prelevat din nou și trimis la București.

Simptome specifice COVID-19 prezintă și o femeie de 68 de ani, care era internată în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău.

Aceasta a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Victor Babeș din București după ce testul a confirmat infecția cu noul coronavirus.

Urmează să se stabilească dacă femeia este contact al unei persoane infectate sau dacă este vorba despre transmistere comunitară.

Astfel, județul Buzău înregistrează până acum 43 de cazuri COVID 19. Alte 25 de probe au fost prelevate luni de la cetățeni din cartierele Mihai Viteazu și Poștă, rezultatele fiind așteptate marți sau miercuri.

Urmărește-ne pe Google News