VIDEO Carantină parțială în municipiul Buzău. Primăria va împărți mii de măști în cartierul Poșta

Un cartier cu 2.000 de suflete din sudul municipiului Buzău este complet închis, de la miezul nopții, din cauza unui cetățean care de Paște a vizitat niște rude dintr-o zonă contaminată. Carantina va dura 14 zile, perioadă în care nu se mai intră decât pentru cazuri speciale și aprovizionarea magazinelor. Echipaje de poliție, jandarmi și militari au format baraje la intrările în cartier, spre nemulțumirea cetățenilor de aici.

Pe durata carantinei, locuitorii din cartierul Poșta nu au voie să iasă din case decât pentru a merge la magazin, dar cu respectarea tuturor regulilor impuse. Părăsirea cartierului este interzisă chiar și pentru cei ce ar trebui să meargă la muncă.

 

”Sunt circa 2.000 de locuitori. Nu mai au voie să părsească nici măcar pentru a merge la cumpărături sau la serviciu. Pot doar să facă aprovizionarea de aici. Când ies în aceste spații deschise, automat trebuie să poarte măști”, spune Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Autoritățile locale au aprobat achiziționarea si distribuirea a 10.000 de măști pentru persoanele care se deplasează în spații publice din zona carantinată. 2.500 au ajuns deja la oameni, iar restul vor fi împărțite în următoarele două zile.

Angajații Primăriei au început montarea de lavoare mobile, cu apă și săpun, dispensere cu dezinfectant și covorașe impregnate cu dezinfectant, în toate zonele de acces și la magazinele alimentare din zona carantinată.

Străzile, trotuarele și parcările precum și scările de bloc, situate în perimetrul carantinat vor fi dezinfectate zilnic. A fost aprobată inclusiv înființarea unei linii telefonice dedicate cetățenilor din zona carantinată.

Pentru a solicita ajutor din partea autorităților, cetățenii din cartierul izolat pot suna la numărul de telefon 0238.955.955, care funcționează 24 de ore din 24.

Prefectura a decis, duminică noapte, instituirea stării de carantină totală în cartierul Poștă, după izbucnirea focarului de coronavirus, cu 19 cazuri de COVID-19, toate în cadrul aceleiași familii de romi.

Urmărește-ne pe Google News