VIDEO Mai multe străzi și curți din Buzăuau fost inundate după ploaia torențială de duminică

35

Ploaia torențială abătută duminică după-amiază în municipiul Buzău a provocat inundații pe mai multe străzi. Sistemul de canalizare din mai multe zone s-a dovedit a fi ineficient în fața potopului care a durat câteva zeci de minute.

După ploaia de duminică, trotuarele și carosabilul au fost inundate în mai multe zone din oraș. Șoferii au circulat cu dificultate pe străzile Chiristigii, Frăsinet, unde traficul a fost dirijat de către echipaje de Poliție.

S-a circulat cu dificultate în Broșteni, Zona Industrială și sub podul feroviar de la Marghiloman, iar în mai multe zone de case apa a pătruns în gospodării.

La Buzău plouă în continuare, județul aflându-se sub avertizare cod galben de ploi. Printre fenomenele vizate se numără: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Cod galben de ploi până luni seară

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină” – sursă ANM.