Încă un caz de infecție cu Coronavirus la Buzău. Este vorba despre un bărbat care a contractat boala în Ialomița

130

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, s-a mai confirmat un caz de infecție cu Coronavirus, numărul total al cazurilor COVID-19 înregistrate până în prezent fiind de 21. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani care s-ar fi contaminat în Ialomița.

Acesta a avut simptomatologie ușoară și s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secția Pneumofiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din București a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul ”Victor Babeș” din București.

Imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soției și celor doi copii, care au fost plasați în izolare la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților pacientului. Din datele deținute până acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din județul Ialomița.