VIDEO Reacții politice, după îmbrâncelile dintre consilierul Silviu Roșioru și vlogger-ul Cristian Sîrbulescu

103

Scandalul care i-a avut protagoniști pe consilierul local Silviu Roșioru, membru PMP, și vlogger-ul Cristian Sîrbulescu a stârnit reacții politice. Prin vocea viceprimarului Ionuț Apostu, PSD îi solicită demisia din funcție de consilier municipal lui Roșioru. Răspunsul acestuia nu s-a lăsat prea mult așteptat.

Miercuri, în fața Palatului Comunal, consilierul local Silviu Roșioru l-a lovit peste față cu un dosar pe Cristian Sîrbulescu, un vlogger din oraș căruia i-a reproșat că l-a jignit în postările sale.

Sîrbulescu a reacționat la rândul său nervos. El l-a împins și înjurat pe consilierul local care îl lovise, situația tensionată fiind aplanată de un polițist local. Ulterior, Cristian Sîrbulescu a fost dus la secția de poliție și amendat pentru limbaj injurios.

”O astfel de atitudine nu poate fi tolerată nici de opinia publică buzoiană, dar nici de colegii din administrația locală și din Consiliul Local Municipal. De ce? Pentru că trăim într-un climat viciat grav de violenţă. Filmele, ştirile, traficul auto, sportul de echipă sau individual, traiul la oraş, relaţiile de serviciu, demonstraţiie stradale, toate sunt marcate adânc de violenţă”, a scris Ionuț Apostu pe Facebook.

Din martie 2020, consilierul local Silviu Roșioru, ales în forul local pe listele PSRo, este președintele organizației municipale a PMP Buzău. ”Datorită colaborării excelente pe care am avut-o în anul 2016 în timpul alegerilor parlamentare cu partidul PMP aleg, fara şovăială, Partidul Mişcarea Populară”, scria Silviu Roșioru pe Facebook, în luna martie.

”Am simțit nevoia să iau atitudine domnule Roșioru pentru că nu am nicio așteptare să vi se ceară demisia de către liderii partidului căruia v-ați alăturat, partid care a inventat teoria pixelului albastru, pentru a justifica și a scuza faptul că președintele Băsescu a lovit peste față un băiețel. Dumneavoastră ați inventat conspirația forţelor politice meschine” Nu, nu se va supăra nimeni pe dumneavoastră la partid, vă încadrați perfect alături de acești oameni, însă nu vă încadrați alături de noi ceilalți în Consiliul Local Municipal”, a mai declarat Ionuț Apostu.

La scurt timp după ce i-a fost cerută demisia din CLM de către viceprimarul Ionuț Apostu, consilierul care a fost filmat în timp ce îl lovește pe vlogger-ul Cristian Sîrbulescu a reacționat pe Facebook.

”Ionut Sorin Apostu, aveţi tupeul să asimilaţi gașca voastră pestriţă cu Consiliul Local al Municipiului Buzău?!! Nu vă mai credeti Dumnezei şi nu vă mai folosiţi de anumiţi jurnalişti cu apucături de paraziţi ai societăţii ca să mă denigraţi. Vă cheltuiţi banii în van! Sunt imun, domnule viceprimar!”, a scris Roșioru.

VIDEO Îmbrânceli între vlogger-ul Cristian Sîrbulescu și consilierul local Silviu Roșioru