Marcel Ciolacu: Guvernul a introdus taxa pe coronavirus!

57

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a postat joi pe Facebook, un atac virulent la adresa Guvernului Orban pe care.l-a acuzat că a gestionat catastrofal economia României în plină epidemie de coronavirus.

Liderul PSD a acuzat Guvernul că și-ar fi făcut doar planul la amenźi, după ce a reușit să obțină mai.mulți bani din sancțiuni decât din impozitul pe.profit.

Ciolacu a mai reclamat și numărul mic de testări pentru coronavirus, în contextul în care.numărul persoanelor testate nu ar fi depășit 175 de mii.” A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste și nu știe nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. AMENZI în valoare de 570 de MILIOANE de lei! Amenzi date la grămadă, după bunul plac! Una e să-i sancționezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauți nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit! Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depășește sumele alocate pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus toată presiunea pe cetățeni! Când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa, de 6 ori salariul mediu net, iar totalul sancțiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, depășind impozitul pe profit colectat în același interval, nu mai e vorba doar de contravenții, ci de o #taxămascată prin care Guvernul PNL își acoperă gaura pe care și-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia!” a mai precizat Marcel Ciolacu pe Facebook.