VIDEO Incendiu de proporţii pe raza comunelor Beceni și Scorțoasa

19

Mai mulți pompieri și membri ai serviciilor voluntare se luptă de 24 de ore cu flăcările pe raza a două comune, Scorțoasa și Beceni. La ora 14.00, intervenția era în desfășurare, fiind afectată până acum o suprafață de aproximativ 35 de hectare.

În data de 27.04.2020, în jurul orei 14:00, s-a primit un apel de urgență ce semnala un incendiu de vegetație uscată, lăstăriș, doborâturi în pădure de pin pe raza comunei Scorțoasa.

Primele forțe ajunse la fața locului au constatat că de fapt incendiul se manifesta cu ardere violentă și dezvoltare rapidă, fapt ce a dus la suplimentarea forțelor.

În prezent, 18 de pompieri și membri ai serviciilor voluntare se luptă cu flăcările pe raza a două comune – Scorțoasa și Beceni.

Vântul puternic, vegetația uscată abundentă și suprafața mare unde flăcările se manifestă concomitent îngreunează intervenția pompierilor. Pentru gestionarea situației de urgență, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.

În momentul de față, ora 08:00, intervenția este încă în desfășurare, fiind afectată până acum o suprafață de aproximativ 35 de hectare.