Buzăul înregistrează 16 cazuri de COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică anunța 17

39

Potrivit datelor furnizate, luni, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 214 de persoane. Pentru alte 107 persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Pe de altă parte, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 la nivelul județului Buzău este de 16, deși GCS a anunțat 17 cazuri.

Datele legate de numărul de cazuri confirmate la nivelul fiecărui județ sunt furnizate Grupului de Comunicare Strategică de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform legii, DSP Buzău a raportat către INSP buletinele de analiză cu rezultat pozitiv de la nivelul județului.

”Se poartă o corespondență cu INSP pentru corelarea datelor. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor”, precizează Prefectura.

În ultimele 24 de ore, peste 80 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, s-au asigurat că, la nivelul județului, sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

În acest context, jandarmii au fost angrenați atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică. Jandarmii au aplicat 12 sancțiuni în valoare totală de 14.900 de lei.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 583 persoane.

Dintre acestea, 69 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 178 amenzi, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei.

De asemenea, au fost înregistrate 2 dosare penale în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

În ultima zi, în județul Buzău au fost angrenați în activități specifice 218 de polițiști, peste 80 de jandarmi, 106 de polițiști locali și 56 de militari.

Până astăzi, 27 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.339 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.141 au fost declarate vindecate și externate.