FOTO Incendiu de proporții la marginea unei păduri de pin din comuna Breaza

49

Pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit vineri după-amiază, pe dealul dintre satele Breaza și Bădeni. Flăcările au cuprins vegetația uscată dar s-a extins și la coronamentul pădurii de pin din apropiere.

Un echipaj de la ISU Buzău, format din 5 pompieri, a fost trimis să acționeze la Bădeni, însă oamenii nu fac față flăcărilor care se întind pe o suprafață mare.

”În jurul orei 15.30, a fost anunțat un incendiu pe raza comunei Breaza. La fața locului s-au deplasat pompieri de la punctul de lucru Pietroasele. Au ars până acum 15 hectare de vegetație uscată. Grav este că în apropiere e o pădure de pini. La această oră, incendiul nu e localizat, e posibil ca el să se manifeste la coronamentul pădurii de pini, de aceea au fost suplimentate forțele la fața locului”, a declarat vineri după amiază purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.

Fumul degajat de incendiul de vegetație uscată de pe dealurile de la Breaza poate fi observat de la o distanță de peste zece kilometri.